יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |    
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
לפניכם הנחיות שימוש ותחזוקה כלליות עבור כלי הבישול מיציקת ברזל של Guro. הקפדה על הנחיות אלו תסייע להפיק מהם את המיטב ולשמר אותם תקינים לאורך שנים רבות. המידע להלן מתייחס לכלים מושחמים. הנחיות מפורטות עבור כלים מצופים באמייל ראו בקישור. בישול מהנה.
 

מידע כללי

  • שטיפה במים חמים (לא במדיח). יבוש מידי בניגוב או על ידי מקור חום. גם בטרם השימוש.
  • מומלץ למרוח שכבה דקה מאוד של שמן בישול לאחר כל סיום שימוש בכלי ברזל.
  • כמה שמן? די בשכבה דקה מאוד המחזירה לכלי את הברק, ללא הפיכתו לדביק.
  • למה שמן? בכדי לשמר את שכבת המגן מחלודה ולהגן על הכלי מהלחות שבאוויר.
  • איזה שמן? כל שמן בישול יתאים, עבור הייצור משתמשים בשמן סויה. ניתן להשתמש גם בשמן פשתן לבישול. אין להשתמש בתרסיסי שמן לטיגון או אפייה.
 

השחמה - מה זה?

  • השחמה היא חימום בחום גבוה של כלי ברזל משוח בשכבה דקה של שמן בישול.
  • כאשר השמן מחומם מעל נקודת העישון שלו (הטמפרטורה בה הוא מתחיל לעלות עשן), חומצות השומן שבשמן מתחמצנות וממקמות עצמן מחדש כשכבה הנצמדת לדפן המתכת.
  • השחמה יוצרת שכבת הגנה טבעית. ככל שמבשלים יותר כך מצטברת שכבה השחמה נוספת וההגנה על המתכת הולכת ומשתפרת.
  • תחזוקה עצמית נכונה של כלי יציקת ברזל תעזור לשמר אותם במצב תקין לאורך עשרות רבות של שנים.
 


בישול - טיפים

  • כלי בישול מיציקת ברזל של Guro מתאימים לרוב סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, קראמיים, חשמליים וגז (חובת הלקוח לעקוב אחרי הוראות ומגבלות יצרן הכיריים לפני השימוש בכלי יציקת ברזל).
  • חשוב להתאים את גודל הכלי לגודל משטח החימום.
  • כלי ברזל עשויים להיות כבדים. יש להניח את כלי הבישול על משטח החימום בזהירות. חובת הלקוח לבדוק האם יצרן הכיריים / תנור / גריל מגביל את משקל כלי הבישול המתאים למשטח החימום.
  • בעת בישול על כיריים קראמיים או בעלי משטח זכוכית, יש לזיז את הכלי בהרמה. אין לגרור או להחליק אותו על המשטח.
  • כלי בישול המתאימים לאינדוקציה חייבים במגע מלא עם משטח החימום. כלי בישול בעלי משטח מורם (כדוגמת פלטות צלייה אחדות) לא מתאימים לאינדוקציה. (יש לעקוב אחרי הוראות ומגבלות יצרן כיריים אינדוקציה לפני השימוש בכלי יציקת ברזל).
  • בעת בישול על כירת גז יש להימנע מלהבות גבוהות סביב דופן הכלי.
  • כלי הבישול של Guro מתאימים לבישול בחום גבוה. אולם מומלץ לבשל תמיד על חום נמוך עד בינוני. יש להשתמש בכלי ערבוב המותאם לחום גבוה (עשוי מתכת, עץ או סיליקון).
  • מזון חומצי כגון: עגבניות, שעועית ורטבים שונים עשויים לפגום בהשחמה. רצוי להימנע מבישול של מוצרים כאלו עד לאחר התבססות ההשחמה, לאחר מספר בישולים.
  • כלי יציקת ברזל כמעט ולא נדרשים לבישול מעל חום בינוני, במידה ונעשה חימום מקדים כיאות (כלי ברזל מתחמם לאט). חימום מקדים יש לעשות עם מים או עם שמן בישול, לפני הכנסת מזון לכלי, כדי לגרום לחום להתפשט באחידות.
  • ידיות כלי ברזל עשויות להתחמם מאוד. יש להשתמש בכסיות מבודדות ולשים תחתית מבודדת מתחת לכלי.
  • בעת טיגון עמוק, מלאו את הכלי לא יותר משליש תכולתו.
  • אין להשתמש במיקרוגל לחימום כלי ברזל ומתכת בכלל.
 

סבון - מותר או אסור?

  • שימוש בסבון עשוי להסיר את שכבת המגן השומנית. ניתן להשתמש בסבון עדין להסרת לכלוך קשה אך יש לייבש את הכלי מייד לאחר סיום הניקוי. את הייבוש ניתן לבצע בניגוב יסודי עם מטלית יבשה או על ידי מקור חום (בתוך תנור או על כיריים).
  • באשר לחיטוי ללא סבון, כדאי לדעת שטמפרטורת הכלי בחום בינוני מגיעה לכ-200 מעלות תוך כ-4 דקות. חיטוי בחום של הכלי נעשה כבר טמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס.
  • לאחר ניקוי בסבון ויבוש מוחלט של הכלי מומלץ לשמנו בשכבה דקה.
  • מומלץ לנקות כלי יציקת ברזל מיד לאחר השימוש ולאחר שהתקרר לחלוטין. אין לשטוף סיר לוהט או חם במים קרים.
  • השימוש במדיח כלים, חומרי ניקוי חזקים או עזרי ניקוי ממתכת (מברשת, כרית או צמר פלדה) לא מומלצים לניקוי כלי יציקת ברזל. הם מסירים או פוגמים בהשחמה.
  • לכלוך עקשני ניתן להסיר בעזרת שפשוף נקודתי עם ספוג וסודה לשתיה או ספוג ומלח גס. בהתאם לכמות הלכלוך יש לבצע פעולה זו מספר פעמים, כאשר בין כל ניקוי יש לשטוף מעט את הכלי.
  •  לאחר שימון כלי יציקת ברזל מומלץ לאכסנו עטוף בנייר מגבת כדי למנוע צבירת אבק.

הצילו חלודה!

  • ללא השחמה כלי יציקת ברזל מתחמצנים ומחלידים.
  • קל לטפל בכלי שהחליד קלות. יש למרק את הכלי ולהסיר את כל החלודה, לשטוף היטב במים, ליבש היטב ב ניגוב יסודי או על ידי מקור חום ולמרוח שכבה דקה של שמן בישול (שמן סויה או שמן פשתן).
  • במידה ומדובר בחלודה עקשנית, יש להסיר היטב כל שריד לחלודה ולבצע הליך השחמה מלא כמפורט למטה.
  • חלודה עקשנית או רבת היקף ניתן להסיר בעזרת חומץ לבן מהול במים (50/50) והברשה במברשת קשה או ספוג ומלח גס. אזהרה! טיפול בחומץ מסיר את ההשחמה בשטח הניקוי ויש לבצע אותה מחדש. ניתן להשרות כלי חלוד בחומץ מהול במים. לא יותר משעה של השריה, אחרת הציפוי הטבעי של הכלי יינזק.
 

השחמה - פשוט לביצוע

גם כאשר שומרים על כלי יציקת ברזל במצב טוב, יתכן ויגיע הזמן לחידוש מלא של ההשחמה. אם המזון נדבק בעקביות לכלי או מופיעים על הכלי כתמים אפורים יש לשקול השחמה מחדש. מומלץ לבצע השחמה בתנור.
 
  • יש לרחוץ את כלי במים חמים וסבון ולהבריש במברשת קשה או ספוג (לא ממתכת).
  • יש לשטוף היטב את הסבון וליבש את הכלי לחלוטין (ניתן ליבש בתנור או על כיריים).
  • יש למרוח שכבה דקה מאוד ואחידה של שמן בישול מבחוץ ומבפנים. שכבת שמן עבה הופכת את הכלי דביק ואינה תורמת ליצירת השחמה טובה. להסיר את עודפי השמן בעזרת מטלית בד או נייר, עד לתחושה יבשה.
  • השחמה בתנור מומלץ לבצע כאשר הכלי מונח על או מעל רדיד אלומיניום כדי למנוע טפטוף שמן על תחתית התנור.
  • יש למקם בתנור את הכלי הפוך, כדי למנוע הצטברות שמן בתחתית שלו.
  • יש לחמם את התנור לטמפרטורה של כ-200 מעלות צלזיוס ולא יותר מ-260 מעלות.
  • יש לאפות את הכלי לפחות שעה אחת. לאחר שעה יש לכבות את התנור ולתת לכלי להתקרר, לפחות כשעה בתוך התנור.
  • יש להמשיך לקרר את הכלי לא מכוסה ובמקום יבש.
  • יש לחזור על תהליך ההשחמה במידת הצורך.
לפניכם הנחיות שימוש ותחזוקה כלליות עבור כלי הבישול מיציקת ברזל של Guro. הקפדה על הנחיות אלו תסייע להפיק מהם את המיטב ולשמר אותם תקינים לאורך שנים רבות. המידע להלן מתייחס לכלים מושחמים. הנחיות מפורטות עבור כלים מצופים באמייל ראו בקישור. בישול מהנה.
 

מידע כללי

  • שטיפה במים חמים (לא במדיח). יבוש מידי בניגוב או על ידי מקור חום. גם בטרם השימוש.
  • מומלץ למרוח שכבה דקה מאוד של שמן בישול לאחר כל סיום שימוש בכלי ברזל.
  • כמה שמן? די בשכבה דקה מאוד המחזירה לכלי את הברק, ללא הפיכתו לדביק.
  • למה שמן? בכדי לשמר את שכבת המגן מחלודה ולהגן על הכלי מהלחות שבאוויר.
  • איזה שמן? כל שמן בישול יתאים, עבור הייצור משתמשים בשמן סויה. ניתן להשתמש גם בשמן פשתן לבישול. אין להשתמש בתרסיסי שמן לטיגון או אפייה.
 

השחמה - מה זה?

  • השחמה היא חימום בחום גבוה של כלי ברזל משוח בשכבה דקה של שמן בישול.
  • כאשר השמן מחומם מעל נקודת העישון שלו (הטמפרטורה בה הוא מתחיל לעלות עשן), חומצות השומן שבשמן מתחמצנות וממקמות עצמן מחדש כשכבה הנצמדת לדפן המתכת.
  • השחמה יוצרת שכבת הגנה טבעית. ככל שמבשלים יותר כך מצטברת שכבה השחמה נוספת וההגנה על המתכת הולכת ומשתפרת.
  • תחזוקה עצמית נכונה של כלי יציקת ברזל תעזור לשמר אותם במצב תקין לאורך עשרות רבות של שנים.
 


בישול - טיפים

  • כלי בישול מיציקת ברזל של Guro מתאימים לרוב סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, קראמיים, חשמליים וגז (חובת הלקוח לעקוב אחרי הוראות ומגבלות יצרן הכיריים לפני השימוש בכלי יציקת ברזל).
  • חשוב להתאים את גודל הכלי לגודל משטח החימום.
  • כלי ברזל עשויים להיות כבדים. יש להניח את כלי הבישול על משטח החימום בזהירות. חובת הלקוח לבדוק האם יצרן הכיריים / תנור / גריל מגביל את משקל כלי הבישול המתאים למשטח החימום.
  • בעת בישול על כיריים קראמיים או בעלי משטח זכוכית, יש לזיז את הכלי בהרמה. אין לגרור או להחליק אותו על המשטח.
  • כלי בישול המתאימים לאינדוקציה חייבים במגע מלא עם משטח החימום. כלי בישול בעלי משטח מורם (כדוגמת פלטות צלייה אחדות) לא מתאימים לאינדוקציה. (יש לעקוב אחרי הוראות ומגבלות יצרן כיריים אינדוקציה לפני השימוש בכלי יציקת ברזל).
  • בעת בישול על כירת גז יש להימנע מלהבות גבוהות סביב דופן הכלי.
  • כלי הבישול של Guro מתאימים לבישול בחום גבוה. אולם מומלץ לבשל תמיד על חום נמוך עד בינוני. יש להשתמש בכלי ערבוב המותאם לחום גבוה (עשוי מתכת, עץ או סיליקון).
  • מזון חומצי כגון: עגבניות, שעועית ורטבים שונים עשויים לפגום בהשחמה. רצוי להימנע מבישול של מוצרים כאלו עד לאחר התבססות ההשחמה, לאחר מספר בישולים.
  • כלי יציקת ברזל כמעט ולא נדרשים לבישול מעל חום בינוני, במידה ונעשה חימום מקדים כיאות (כלי ברזל מתחמם לאט). חימום מקדים יש לעשות עם מים או עם שמן בישול, לפני הכנסת מזון לכלי, כדי לגרום לחום להתפשט באחידות.
  • ידיות כלי ברזל עשויות להתחמם מאוד. יש להשתמש בכסיות מבודדות ולשים תחתית מבודדת מתחת לכלי.
  • בעת טיגון עמוק, מלאו את הכלי לא יותר משליש תכולתו.
  • אין להשתמש במיקרוגל לחימום כלי ברזל ומתכת בכלל.
 

סבון - מותר או אסור?

  • שימוש בסבון עשוי להסיר את שכבת המגן השומנית. ניתן להשתמש בסבון עדין להסרת לכלוך קשה אך יש לייבש את הכלי מייד לאחר סיום הניקוי. את הייבוש ניתן לבצע בניגוב יסודי עם מטלית יבשה או על ידי מקור חום (בתוך תנור או על כיריים).
  • באשר לחיטוי ללא סבון, כדאי לדעת שטמפרטורת הכלי בחום בינוני מגיעה לכ-200 מעלות תוך כ-4 דקות. חיטוי בחום של הכלי נעשה כבר טמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס.
  • לאחר ניקוי בסבון ויבוש מוחלט של הכלי מומלץ לשמנו בשכבה דקה.
  • מומלץ לנקות כלי יציקת ברזל מיד לאחר השימוש ולאחר שהתקרר לחלוטין. אין לשטוף סיר לוהט או חם במים קרים.
  • השימוש במדיח כלים, חומרי ניקוי חזקים או עזרי ניקוי ממתכת (מברשת, כרית או צמר פלדה) לא מומלצים לניקוי כלי יציקת ברזל. הם מסירים או פוגמים בהשחמה.
  • לכלוך עקשני ניתן להסיר בעזרת שפשוף נקודתי עם ספוג וסודה לשתיה או ספוג ומלח גס. בהתאם לכמות הלכלוך יש לבצע פעולה זו מספר פעמים, כאשר בין כל ניקוי יש לשטוף מעט את הכלי.
  •  לאחר שימון כלי יציקת ברזל מומלץ לאכסנו עטוף בנייר מגבת כדי למנוע צבירת אבק.

הצילו חלודה!

  • ללא השחמה כלי יציקת ברזל מתחמצנים ומחלידים.
  • קל לטפל בכלי שהחליד קלות. יש למרק את הכלי ולהסיר את כל החלודה, לשטוף היטב במים, ליבש היטב ב ניגוב יסודי או על ידי מקור חום ולמרוח שכבה דקה של שמן בישול (שמן סויה או שמן פשתן).
  • במידה ומדובר בחלודה עקשנית, יש להסיר היטב כל שריד לחלודה ולבצע הליך השחמה מלא כמפורט למטה.
  • חלודה עקשנית או רבת היקף ניתן להסיר בעזרת חומץ לבן מהול במים (50/50) והברשה במברשת קשה או ספוג ומלח גס. אזהרה! טיפול בחומץ מסיר את ההשחמה בשטח הניקוי ויש לבצע אותה מחדש. ניתן להשרות כלי חלוד בחומץ מהול במים. לא יותר משעה של השריה, אחרת הציפוי הטבעי של הכלי יינזק.
 

השחמה - פשוט לביצוע

גם כאשר שומרים על כלי יציקת ברזל במצב טוב, יתכן ויגיע הזמן לחידוש מלא של ההשחמה. אם המזון נדבק בעקביות לכלי או מופיעים על הכלי כתמים אפורים יש לשקול השחמה מחדש. מומלץ לבצע השחמה בתנור.
 
  • יש לרחוץ את כלי במים חמים וסבון ולהבריש במברשת קשה או ספוג (לא ממתכת).
  • יש לשטוף היטב את הסבון וליבש את הכלי לחלוטין (ניתן ליבש בתנור או על כיריים).
  • יש למרוח שכבה דקה מאוד ואחידה של שמן בישול מבחוץ ומבפנים. שכבת שמן עבה הופכת את הכלי דביק ואינה תורמת ליצירת השחמה טובה. להסיר את עודפי השמן בעזרת מטלית בד או נייר, עד לתחושה יבשה.
  • השחמה בתנור מומלץ לבצע כאשר הכלי מונח על או מעל רדיד אלומיניום כדי למנוע טפטוף שמן על תחתית התנור.
  • יש למקם בתנור את הכלי הפוך, כדי למנוע הצטברות שמן בתחתית שלו.
  • יש לחמם את התנור לטמפרטורה של כ-200 מעלות צלזיוס ולא יותר מ-260 מעלות.
  • יש לאפות את הכלי לפחות שעה אחת. לאחר שעה יש לכבות את התנור ולתת לכלי להתקרר, לפחות כשעה בתוך התנור.
  • יש להמשיך לקרר את הכלי לא מכוסה ובמקום יבש.
  • יש לחזור על תהליך ההשחמה במידת הצורך.