יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |    
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
לפניכם הנחיות שימוש ותחזוקה כלליות עבור כלי הבישול מצופים אמייל של Guro. הקפדה על הנחיות אלו תסייע להפיק מהם את המיטב ולשמר אותם תקינים לאורך שנים רבות. בישול מהנה.
 
הקליקו להגדלת התמונה


ציפוי אמייל על כלי יציקת ברזל – מה זה? 

  • ציפוי אמייל מתבצע בסיום ייצור וגימור כלי הברזל. הכלי נמשח בצבע יסוד להגנה ולאחר מכן בתערובת קראמית מיוחדת שמקורה בזכוכית (frit). לאחר מכן אופים את הכלי בטמפרטורה של 750-800 מעלות צלזיוס. החום מתיך את התערובות הקראמית ויוצר על הכלי משטח זגוגי אחיד, חלק וקשה הנצמד לברזל בחוזקה. כלי האמייל של גורו עוברים ציפוי ב-3 שכבות.
  • ציפוי האמייל עמיד לאש וכימיקלים. ניתן ליצר אותו בשלל צבעים.
 

כדאי לדעת - לפי הבישול

  • לפני השימוש בכלי חדש, יש להרתיח מים בכלי במשך כחצי שעה ולרוקנו לחלוטין.
  • גימור האמייל נוקשה מאוד. הוא עשוי להיסדק עקב מכה. אם מערימים כלי בישול מאמייל יש לרפד אותו מבחוץ ובפנים.
  • כלי אמייל מצופים במלואם ואין בהם חלקי ברזל חשופים. חלקים שחורים מצופים באמייל שחור מאט.
  • ניתן להשתמש בכלי אמייל על כיריים גז, חשמליים, קראמיים ואינדוקציה. יש לעקוב אחר הוראות יצרן הכיריים לפני השימוש.
  • יש להרים ולהניח כלי אמייל ולא לגרור אותו על משטח החימום ובכלל.
  • בישול על כיריים או אפייה בתנור, מביאים את הכלי לטמפרטורות גבוהות מאוד. אין לגעת בכלי, כולל בידיות, בידיים חשופות.
  • השילוב של שימור חום גבוה בכלי ברזל עם היתרונות של ציפוי האמייל מתאים לשיטות בישול רבות. כולל: טיגון, צריבה, בישול בנוזלים, בישול איטי, צלייה, קלייה ואפייה.
  • ציפוי אמייל עמיד למזון חומצי או אלקאלי ומתאים להכנת תחמיצים (מרינדה) ושמירה במקרר. במידה ונוצרו פגמים בציפוי אין מניעה להשתמש כלי, אולם רצוי להימנע מהכנת תבשילים כאלו בטרם מריחת שמן על האזור הפגוע.
  • אין לחמם כלי אמייל במיקרוגל או על גריל גחלים או על מדורה.
  • לשימור כלי אמייל יש לחמם או לקרר אותו בהדרגה.
  • מומלץ להגן על משטח העבודה במטבח עם תחתית מונעת שריטות; ייעודית או מגבת עבה.
 

כדאי לדעת - בעת הבישול

  • לפני הבישול, יש לבצע חימום מקדים על אש נמוכה. ותמיד עם קצת מים או שמן המכסים את כל תחתית הכלי.
  • לפני הבישול מומלץ לעשות שימון עדין של פנים הכלי לבישול נוח יותר וניקוי קל לאחריו.
  • מומלץ לבשל על אש נמוכה עד בינונית. בישול על אש גבוהה אינו מזרז את הבישול ועלול לגרום לכתמי חריכה.
  • כלי בישול מברזל מצטיינים בפיזור חום שוויוני בכל חלקי הכלי, גם אלו המרוחקים ממקור החום.
  • יעילות פיזור חום ושימורו בכלי הברזל מצרכים פחות אנרגיה הנדרשת לשמר את הכלי בטמפרטורה המתאימה. כדאי להנמיך את הלהבה למינימום הנדרש.
  • בבישול על כיריים, מומלץ להתאים את קוטר משטח החימום לקוטר הכלי כדי להימנע מ'נקודה חמה' - במידה והסיר גדול בהרבה מגודל משטח החימום. או חימום יותר - במידה והכלי קטן מקוטר משטח החימום.
  • בישול על חום נמוך עד בינוני (על גבי כיריים) מספק את התוצאות הטובות ביותר בשל איכות פיזור החום בכלי. לא להשתמש בחום גבוה.
  • לצריבת מזון מוטב להשתמש במחבת טיגון או מחבת צלייה. מומלץ לחמם את הכלי לחום בינוני. מומלץ למרוח את פני הכלי בשכבה דקה של שמן בישול רגע לפני הנחת המזון בכלי הבישול.
  • יש להשתמש בכף ערבוב מעץ או חומר פלסטי עמיד לחום גבוה. ערבוב עם כלי מתכת עשוי לשרוט את שכבת האמייל.
 

ניקוי ואחזקה - פשוט וקל

  • יש לקרר את הכלי לגמרי לפני הניקוי.
  • הימנע מניקוי במדיח כלים. ניקוי ביד בעזרת מי סבון חמים שומר טוב יותר על הכלי.
  • במידת הצורך אפשר להשתמש במברשת קשה מניילון או ספוג להסרת שאריות מזון עקשני. אמצעי ניקוי מתכתיים כמו צמר פלדה או כרית ניקוי עם מתכת שורטים את ציפוי האמייל ופוגמים בו.
  • להסרת שיירי מזון עקשניים, יש להרתיח לדקה בכלי: 4 כוסות מים וארבע כפיות סודה לשתייה. להשתמש במברשת קשה או מגרד עץ להסרת שיירים.
  • יש לייבש את הכלי לחלוטין לפני אכסון.
  • ידית המכסה (knob) רופפת? יש להדק את הבורג בעדינות כדי לא לפגוע בציפוי האמייל.