יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |    
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
קומקום תה מברזל יצוק הוא כלי עמיד מאוד המשמר חום למשך זמן רב. ניקוי ותחזוקה נכונים שומרים על הקומקום ראוי לשימוש מהנה של שנים רבות.

1. לפני ניקוי הקומקום יש להמתין עד לקירור מוחלט.
2. לשטוף את הקומקום, המכסה והמסנן במים חמים בלבד.
3. אין להשתמש בסבון או דטרגנטים.
4. יש לנגב היטב את הצד החיצוני במטלית יבשה, רצוי בעוד הקומקום חמים (מהמים).
5. יש לייבש היטב את פנים הקומקום באוויר יבש בטרם הכנסת המסנן-פילטר והנחת המכסה.
6. מומלץ להשתמש בתחתית לפני הגשה על שולחן או משטחים עדינים.
 

הופעת חלודה

1. במקרה של הופעת חלודה אין מניעה להשתמש בקומקום. החלודה אינה רעילה או מסוכנת.
2. במידה ורוצים לנקות את חלודה בתוך הכלי, אפשר להסיר אותה בעזרת מברשת ניקוי (לא ממתכת).
3. לאחר הברשה יש לשים בקומקום עלי תה (שחור) משומשים, למלא מים רותחים ולהרתיח על אש נמוכה.
4. לאחר ההרתחה יש להניח לקומקום לעמוד עם הנוזלים במשך 20 דקות. לאחר מכאן לרוקן ולשטוף במים חמימים.
5. טיפול זה מאפשר לטנינים שבעלי התה להגיב עם תחמוצת הברזל (חלודה) וליצור שכבת הגנה טבעית מפני חלודה.


טיפים לחליטת תה מוצלחת

1. לחיי מוצר ארוכים, מומלץ לא לחמם את הקומקום ישירות על הכיריים אלא לחלוט את התה עם מים שהורתחו בקומקום הרתחה או קומקום חשמלי.
2. את עלי החליטה יש לשים במסנן. לא לדחוס את העלים. 5-4 גרם עלים (תלוי בסוג עלי החליטה) לכמות של 0.3-0.5 ליטר מים.
3. לשפות מים חמים על עלי החליטה עד לגובה בה הם מכוסים היטב. לסוגי תה שונים טמפרטורת חליטה שונה. תה ירוק למשל מומלץ לחלוט בכ-80 מעלות צלזיוס.
4. זמן החליטה משתנה בין סוג העלים ומספר החליטות המשניות (זמן החליטה מתארך במקצת עם עלים שנחלדו קודם לכן). בכל מקרה לא מומלץ יותר מדקה עד שתיים, שכן לאחר מכן מתחילה להשתחרר מרירות. בסיום החליטה מומלץ להוציא את המסנן עם העלים מהקומקום עד לחליטה נוספת.
קומקום תה מברזל יצוק הוא כלי עמיד מאוד המשמר חום למשך זמן רב. ניקוי ותחזוקה נכונים שומרים על הקומקום ראוי לשימוש מהנה של שנים רבות.

1. לפני ניקוי הקומקום יש להמתין עד לקירור מוחלט.
2. לשטוף את הקומקום, המכסה והמסנן במים חמים בלבד.
3. אין להשתמש בסבון או דטרגנטים.
4. יש לנגב היטב את הצד החיצוני במטלית יבשה, רצוי בעוד הקומקום חמים (מהמים).
5. יש לייבש היטב את פנים הקומקום באוויר יבש בטרם הכנסת המסנן-פילטר והנחת המכסה.
6. מומלץ להשתמש בתחתית לפני הגשה על שולחן או משטחים עדינים.
 

הופעת חלודה

1. במקרה של הופעת חלודה אין מניעה להשתמש בקומקום. החלודה אינה רעילה או מסוכנת.
2. במידה ורוצים לנקות את חלודה בתוך הכלי, אפשר להסיר אותה בעזרת מברשת ניקוי (לא ממתכת).
3. לאחר הברשה יש לשים בקומקום עלי תה (שחור) משומשים, למלא מים רותחים ולהרתיח על אש נמוכה.
4. לאחר ההרתחה יש להניח לקומקום לעמוד עם הנוזלים במשך 20 דקות. לאחר מכאן לרוקן ולשטוף במים חמימים.
5. טיפול זה מאפשר לטנינים שבעלי התה להגיב עם תחמוצת הברזל (חלודה) וליצור שכבת הגנה טבעית מפני חלודה.


טיפים לחליטת תה מוצלחת

1. לחיי מוצר ארוכים, מומלץ לא לחמם את הקומקום ישירות על הכיריים אלא לחלוט את התה עם מים שהורתחו בקומקום הרתחה או קומקום חשמלי.
2. את עלי החליטה יש לשים במסנן. לא לדחוס את העלים. 5-4 גרם עלים (תלוי בסוג עלי החליטה) לכמות של 0.3-0.5 ליטר מים.
3. לשפות מים חמים על עלי החליטה עד לגובה בה הם מכוסים היטב. לסוגי תה שונים טמפרטורת חליטה שונה. תה ירוק למשל מומלץ לחלוט בכ-80 מעלות צלזיוס.
4. זמן החליטה משתנה בין סוג העלים ומספר החליטות המשניות (זמן החליטה מתארך במקצת עם עלים שנחלדו קודם לכן). בכל מקרה לא מומלץ יותר מדקה עד שתיים, שכן לאחר מכן מתחילה להשתחרר מרירות. בסיום החליטה מומלץ להוציא את המסנן עם העלים מהקומקום עד לחליטה נוספת.