מתכון לקדרת בקר וירקות בפויקה
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>בקר וירקות בפויקה

מתכון קדרת בקר וירקות בפויקה

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
2 ק"ג בשר בקר (מס' 8 או 9) חתוך לקוביות גדולות ענף רוזמרין טרי
4-5 עצמות בקר 3/4 ק"ג חיטה מושרית במים
6 בצלים, פרוסים  בקבוק יין הר חרמון אדום
4 גזרים גדולים, פרוסים  1/2 צנצנת סילן
1 שורש סלרי כוס רוטב סויה
5 תפוחי אדמה, קוביות גדולות 1/2 כוס פפריקה מתוקה
1 בטטה גדולה, קוביות כף פפריקה חריפה
1 ארטישוק ירושלמי קלוף כף פלפל שחור
1 שורש זנגוויל כף הל
4 ראשי שום 2 כפות קינמון
2 קישואים, קוביות גדולות מלח - לפי הטעם
2 פלפלים אדומים, קוביות מים - לפי הטעם
גבעולי סלרי זר פטרוזיליה טריה - קצוץ
1/4 כרובית גדולה גבעולי שמיר טרי  - קצוץ
5 עגבניות, קוביות 2-3 כפות גדושות חמאת בוטנים
5-7 גבעולי טימין (קורנית)    
       




















 

 אופן ההכנה

1. מומלץ להשרות את החיטה לפחות כשעתיים לפני הבישול.
2. מחממים את הפויקה לחום גבוה מאוד, יוצקים שמן לפי בחירה. כשהשמן חם צורבים את הבשר כחמש דקות מכל הכיוונים.
3. מוסיפים את פרוסות הבצלים, הגזרים ואת שורשי הסלרי והפטרוזיליה. לאחר מספר דקות מוסיפים את שאר הירקות, התבלינים, היין, המים והעצמות. לערבב ולדאוג שהנוזלים יהיו בגובה אחיד עם הבשר והירקות. להוסיף מים לפי הצורך.
4. מוסיפים את החיטה רק כשהבשר כבר ממש רך.
5. לקראת סוף הבישול להוסיף את הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים.
6. להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב.
 
בתיאבון!
 
מאת: קבוצת אגוז, מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך

מתכון קדרת בקר וירקות בפויקה

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
2 ק"ג בשר בקר (מס' 8 או 9) חתוך לקוביות גדולות ענף רוזמרין טרי
4-5 עצמות בקר 3/4 ק"ג חיטה מושרית במים
6 בצלים, פרוסים  בקבוק יין הר חרמון אדום
4 גזרים גדולים, פרוסים  1/2 צנצנת סילן
1 שורש סלרי כוס רוטב סויה
5 תפוחי אדמה, קוביות גדולות 1/2 כוס פפריקה מתוקה
1 בטטה גדולה, קוביות כף פפריקה חריפה
1 ארטישוק ירושלמי קלוף כף פלפל שחור
1 שורש זנגוויל כף הל
4 ראשי שום 2 כפות קינמון
2 קישואים, קוביות גדולות מלח - לפי הטעם
2 פלפלים אדומים, קוביות מים - לפי הטעם
גבעולי סלרי זר פטרוזיליה טריה - קצוץ
1/4 כרובית גדולה גבעולי שמיר טרי  - קצוץ
5 עגבניות, קוביות 2-3 כפות גדושות חמאת בוטנים
5-7 גבעולי טימין (קורנית)    
       




















 

 אופן ההכנה

1. מומלץ להשרות את החיטה לפחות כשעתיים לפני הבישול.
2. מחממים את הפויקה לחום גבוה מאוד, יוצקים שמן לפי בחירה. כשהשמן חם צורבים את הבשר כחמש דקות מכל הכיוונים.
3. מוסיפים את פרוסות הבצלים, הגזרים ואת שורשי הסלרי והפטרוזיליה. לאחר מספר דקות מוסיפים את שאר הירקות, התבלינים, היין, המים והעצמות. לערבב ולדאוג שהנוזלים יהיו בגובה אחיד עם הבשר והירקות. להוסיף מים לפי הצורך.
4. מוסיפים את החיטה רק כשהבשר כבר ממש רך.
5. לקראת סוף הבישול להוסיף את הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים.
6. להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב.
 
בתיאבון!
 
מאת: קבוצת אגוז, מלך הפוייקה 2016 מעיין ברוך