מתכון פויקה בקר בבירה גינס
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>פויקה בקר בבירה גינס

מתכון פויקה בקר בבירה גינס

 
מתכון מנצח בתחרות "מלך הפויקה" המסורתית שנערכה בפברואר 2015 בקיבוץ שמיר. בתחרות המתכון בושל בפוייקה מספר 4 והכמויות להלן הוכפלו.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
1.5-2 ק״ג בשר בקר חתוך קוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ (אפשר גם אוסובוקו או נתח אחר המתאים לבישול ממושך) 2 כפות טימין
5-6 נקניקי קבנוס (לטעם מעושן) חתוכים לפרוסות של 1-2 ס״מ 500 גרם רוטב ברביקיו ביתי (1/3 דבש + 1/3 קטשופ + 1/3 סויה)
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לשמיניות 3 בקבוקי גינס
6 בצלים קצוצים 1/2 כוס שמן זית
2 גזרים חתוכים לפרוסות של 2-3 ס״מ    
       







 

 אופן ההכנה:

1. פותחים בקבוק גינס אחד ומשקים בו את הטבח.
2. מחממים את השמן בפויקה על אש חזקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
3. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר כשהבצל מתחיל להשחים. מערבבים מדי פעם כדי שהבשר ייסגר מכל הצדדים.
4. אחרי 2-3 דקות מוסיפים את הקבנוס ומממשיכים בערבוב עוד כדקה או שתיים.
5. מוסיפים את רוטב הברביקיו, הטימין, תפוחי האדמה והגזרים, ומערבבים היטב.
6. כעבור דקה או שתיים מוסיפים גינס אחד, ומערבבים תוך שפשוף תחתית הסיר.
7. מוסיפים את יתרת הגינס, אם הבשר לא מכוסה לגמרי, מוסיפים עוד גינס.
8. מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים שעתיים ועדיף שלוש. אם עושים על מדורה והאש חמה מאד אז כדאי להוסיף עוד גינס באמצע כדי לפצות על ההתאדות, ולערבב מדי פעם תוך שפשוף תחתית הסיר.

אם מגישים עם חלה טובה (אפשר עם קובנה שנאפתה בפויקה נפרד), יש סיכוי טוב שהפויקה ישאר נקי לגמרי משיירים כולל הרוטב.

 
בתיאבון!
 
מאת: רועי שרון, קימאיה

מתכון פויקה בקר בבירה גינס

 
מתכון מנצח בתחרות "מלך הפויקה" המסורתית שנערכה בפברואר 2015 בקיבוץ שמיר. בתחרות המתכון בושל בפוייקה מספר 4 והכמויות להלן הוכפלו.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
1.5-2 ק״ג בשר בקר חתוך קוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ (אפשר גם אוסובוקו או נתח אחר המתאים לבישול ממושך) 2 כפות טימין
5-6 נקניקי קבנוס (לטעם מעושן) חתוכים לפרוסות של 1-2 ס״מ 500 גרם רוטב ברביקיו ביתי (1/3 דבש + 1/3 קטשופ + 1/3 סויה)
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לשמיניות 3 בקבוקי גינס
6 בצלים קצוצים 1/2 כוס שמן זית
2 גזרים חתוכים לפרוסות של 2-3 ס״מ    
       







 

 אופן ההכנה:

1. פותחים בקבוק גינס אחד ומשקים בו את הטבח.
2. מחממים את השמן בפויקה על אש חזקה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
3. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר כשהבצל מתחיל להשחים. מערבבים מדי פעם כדי שהבשר ייסגר מכל הצדדים.
4. אחרי 2-3 דקות מוסיפים את הקבנוס ומממשיכים בערבוב עוד כדקה או שתיים.
5. מוסיפים את רוטב הברביקיו, הטימין, תפוחי האדמה והגזרים, ומערבבים היטב.
6. כעבור דקה או שתיים מוסיפים גינס אחד, ומערבבים תוך שפשוף תחתית הסיר.
7. מוסיפים את יתרת הגינס, אם הבשר לא מכוסה לגמרי, מוסיפים עוד גינס.
8. מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים שעתיים ועדיף שלוש. אם עושים על מדורה והאש חמה מאד אז כדאי להוסיף עוד גינס באמצע כדי לפצות על ההתאדות, ולערבב מדי פעם תוך שפשוף תחתית הסיר.

אם מגישים עם חלה טובה (אפשר עם קובנה שנאפתה בפויקה נפרד), יש סיכוי טוב שהפויקה ישאר נקי לגמרי משיירים כולל הרוטב.

 
בתיאבון!
 
מאת: רועי שרון, קימאיה