מתכון קדרת פויקה מנצחת של נדב
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>פויקה מנצח של נדב

מתכון פויקה מנצח של נדב

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
2 ק"ג בשר שפונדרה בלי הרבה שומן חתוך לקוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ 3 כפות דבש או סילאן
1 ראש שום 2 כפות סוכר חום
1 בקבוק יין אדום 2 גבעולי עשב לימון
1 כוס סויה כהה קליפה מתפוז אחד (רק הכתום)
2 בצלים גדולים חצי כוס קמח
שן ג'ינגר חתוך לקוביות 4 כפות מלח גס
6 בצלים ירוקים 1 כוס מיץ תפוזים
1 פלפל חריף    
       











 

 אופן ההכנה:

1. מכניסים את המלח, הפלפל והקמח לשקית. לשקית מכניסים את חתיכות הבשר. מנערים היטב עד שכל הבשר ממוסה בקמח והתבלינים.
2. משמנים היטב את פנים הסיר. מחממים את הסיר היטב על אש חזקה. כאשר הוא חם מכניסים את הבשר פנימה וצורבים מכל הכיוונים (כל 20 שניות מערבבים). ברגע שכל הקוביות צרובות מכל הכיוונים מוצאים אותן מהסיר.
3. מנמיכים את האש! משמנים שוב את הסיר. מכניסים פנימה: בצל, שום (חתוך גס) בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל חריף. אחרי כמה דקות (3-4) מוסיפים: דבש/סילאן/סוכר חום, לעוד כמה דקות. (בשלב זה ניתן להוסיף פנימה יין וסויה – לא הרבה).
4. מכניסים לפויקה את הבשר ומציפים הכל בסויה ויין. אפשר להוסיף מים או ציר. חשוב שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל!
5. מכניסים עשב לימון, גרידת הדרים (אפשר ריבת הדרים)
6. מבשלים לפחות 3 שעות תוך הקפדה שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזלים (זה הזמן לטעום ולתקן את מה שצריך)
7. שעה לפני ההגשה מוסיפים את שאר הירקות לפי דרגת קשיות: גזר, תפו"א, קולורבי (מומלץ), קישואים, כרובית, פלפל חריף וכדומה.
אחרי הכנסת הירקות יש להוסיף נוזלים שיכסו היטב את כל הירקות (ניתן להשתמש מיץ תפוזים, יין, ציר או מים).
ברגע שהירקות מוכנים והבשר רך מוצאים להגשה.

.
בתיאבון!
 
מאת: נדב מנקרמן

מתכון פויקה מנצח של נדב

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
2 ק"ג בשר שפונדרה בלי הרבה שומן חתוך לקוביות בגודל של כ 4X4 ס"מ 3 כפות דבש או סילאן
1 ראש שום 2 כפות סוכר חום
1 בקבוק יין אדום 2 גבעולי עשב לימון
1 כוס סויה כהה קליפה מתפוז אחד (רק הכתום)
2 בצלים גדולים חצי כוס קמח
שן ג'ינגר חתוך לקוביות 4 כפות מלח גס
6 בצלים ירוקים 1 כוס מיץ תפוזים
1 פלפל חריף    
       











 

 אופן ההכנה:

1. מכניסים את המלח, הפלפל והקמח לשקית. לשקית מכניסים את חתיכות הבשר. מנערים היטב עד שכל הבשר ממוסה בקמח והתבלינים.
2. משמנים היטב את פנים הסיר. מחממים את הסיר היטב על אש חזקה. כאשר הוא חם מכניסים את הבשר פנימה וצורבים מכל הכיוונים (כל 20 שניות מערבבים). ברגע שכל הקוביות צרובות מכל הכיוונים מוצאים אותן מהסיר.
3. מנמיכים את האש! משמנים שוב את הסיר. מכניסים פנימה: בצל, שום (חתוך גס) בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל חריף. אחרי כמה דקות (3-4) מוסיפים: דבש/סילאן/סוכר חום, לעוד כמה דקות. (בשלב זה ניתן להוסיף פנימה יין וסויה – לא הרבה).
4. מכניסים לפויקה את הבשר ומציפים הכל בסויה ויין. אפשר להוסיף מים או ציר. חשוב שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזל!
5. מכניסים עשב לימון, גרידת הדרים (אפשר ריבת הדרים)
6. מבשלים לפחות 3 שעות תוך הקפדה שכל הבשר יהיה מכוסה בנוזלים (זה הזמן לטעום ולתקן את מה שצריך)
7. שעה לפני ההגשה מוסיפים את שאר הירקות לפי דרגת קשיות: גזר, תפו"א, קולורבי (מומלץ), קישואים, כרובית, פלפל חריף וכדומה.
אחרי הכנסת הירקות יש להוסיף נוזלים שיכסו היטב את כל הירקות (ניתן להשתמש מיץ תפוזים, יין, ציר או מים).
ברגע שהירקות מוכנים והבשר רך מוצאים להגשה.

.
בתיאבון!
 
מאת: נדב מנקרמן