קדרת פויקה טיפוסית עם בשר, יין וירקות
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>קדרת פויקה טיפוסית עם בשר, יין וירקות

קדרת פויקה טיפוסית עם בשר, יין וירקות

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
½1 ק"ג בשר זרוע או שפונדרה חתוך לקוביות בינוניות 7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (חתוכים בגודל 4X4 ס"מ בערך)
¾ כוס שמן 8-10 משמשים מיובשים
4 בצלים קלופים חתוכים לטבעות כוס דבש
1 ראש שום מפורק לשיניים שלמות קלופות ½ בקבוק יין אדום
5 פלפלים אדומים חתוכים לרוחב לעיגולים 1 כף גדושה פפריקה אדומה
2 עגבניות בשלות קצוצות מלח
6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד פלפל שחור









 

 אופן ההכנה:

1. משמנים היטב את הפויקה (מושחים שמן על כל פנים הפויקה) ומעמידים אותו על האש למשך דקה-שתים עד שהוא מתחיל לעשן.

2. זורקים פנימה את חתיכות הבשר לסגירה הרמטית מכל הצדדים למשך שתי דקות, ומיד מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3. מכניסים פנימה את טבעות הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את שיני השום ומערבבים, עד שהבצל נעשה שקוף (לא שרוף).

4. מכניסים את שאר הרכיבים בסדר הבא: מוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה ומערבבים, מעליהם מניחים את הבשר ולבסוף את התפוחי אדמה. לאחר הכנסת כל הרכיבים מוסיפים תבלינים יבשים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה ודבש ולבסוף שופכים לסיר את הנוזלים: יין אדום ומים, עד לגובה תפוחי האדמה.

5. מבשלים לפחות שעתיים וחצי ומשמרים כמות נוזלים המגיעה לכחמישית מגובה התבשיל. במידת הצורך מוסיפים נוזלים.

קצת לגיוון? ניתן ורצוי לאלתר ולהוסיף כיד הדמיון: פירות יבשים, ירקות למיניהם, קטניות שונות שטוב לכולם.

 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח

פויקה דגם מס’ 4
519.90
 

קדרת פויקה טיפוסית עם בשר, יין וירקות

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)
 
½1 ק"ג בשר זרוע או שפונדרה חתוך לקוביות בינוניות 7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (חתוכים בגודל 4X4 ס"מ בערך)
¾ כוס שמן 8-10 משמשים מיובשים
4 בצלים קלופים חתוכים לטבעות כוס דבש
1 ראש שום מפורק לשיניים שלמות קלופות ½ בקבוק יין אדום
5 פלפלים אדומים חתוכים לרוחב לעיגולים 1 כף גדושה פפריקה אדומה
2 עגבניות בשלות קצוצות מלח
6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד פלפל שחור









 

 אופן ההכנה:

1. משמנים היטב את הפויקה (מושחים שמן על כל פנים הפויקה) ומעמידים אותו על האש למשך דקה-שתים עד שהוא מתחיל לעשן.

2. זורקים פנימה את חתיכות הבשר לסגירה הרמטית מכל הצדדים למשך שתי דקות, ומיד מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

3. מכניסים פנימה את טבעות הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את שיני השום ומערבבים, עד שהבצל נעשה שקוף (לא שרוף).

4. מכניסים את שאר הרכיבים בסדר הבא: מוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה ומערבבים, מעליהם מניחים את הבשר ולבסוף את התפוחי אדמה. לאחר הכנסת כל הרכיבים מוסיפים תבלינים יבשים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה ודבש ולבסוף שופכים לסיר את הנוזלים: יין אדום ומים, עד לגובה תפוחי האדמה.

5. מבשלים לפחות שעתיים וחצי ומשמרים כמות נוזלים המגיעה לכחמישית מגובה התבשיל. במידת הצורך מוסיפים נוזלים.

קצת לגיוון? ניתן ורצוי לאלתר ולהוסיף כיד הדמיון: פירות יבשים, ירקות למיניהם, קטניות שונות שטוב לכולם.

 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח

פויקה דגם מס’ 4
519.90