מתכון עוגת פויקה "שוקו-שטח" בפויקה
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>עוגת פויקה "שוקו-שטח"

 עוגת פויקה "שוקו-שטח"

 

עוגת שוקולד בשטח? מי שמע על רעיון כזה? ניסינו. המסקנה היתה חד משמעית: אפיית עוגה בפויקה היא משימה ליחידי סגולה. אחרי כמה פחמים במסווה של עוגת שוקולד הבנו, החבר'ה ואנוכי, שאנחנו לא מאותם יחידי סגולה.

אבל אז צץ רעיון כמעט מהפכני במונחי קולינריה שטחית: תבנית עוגה. אפיית עוגה בתבנית המונחת על תחתית הפויקה מעלה משמעותית את סיכויי הצלחת המתכון ומונעת קרצוף ושפשוף של הפויקה בסוף הבישול. החיסרון היחיד הוא שתבנית אפייה צריך לסחוב. אבל אם כבר טרחתם והבאתם פויקה, מה זה עוד תבנית עוגה.

 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)

 
¾ כוס שמן ¾ כוס קקאו
½2 כוסות קמח תופח 100 גרם אגוזי מלך
1 שקית אבקת אפייה 1 כוס מים רותחים
4 ביצים 2 ליטר מים רגילים
 1 שקית סוכר וניל / 1 כפית תמצית וניל  תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
2 כוסות סוכר    
       








 

 אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הקמח והמים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים שוב.
4. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ושופכים את תערובת העוגה פנימה.
5. מוזגים כ-2 ליטר מים לפויקה ומניחים בחלקו העליון את התבנית הקפיצית, כך שתישען על דופנות הפויקה אך לא תיגע במים שבו. עליה מכסים במכסה הפויקה.
6. את הפויקה מניחים על גחלים לוחשות, ובעזרת את חפירה מכסים גם את המכסה בגחלים. חשוב לשמור על רמת חום נמוכה יחסית, ולהקפיד שהיא תישאר אחידה ויציבה לאורך זמן האפייה. בודקים את העוגה מדי כמה דקות. כאשר קיסם או שיפוד הננעצים במרכזה יוצאים יבשים, זה הזמן להוציאה החוצה (25-30 דקות לערך).

אפשר ורצוי להמיס שוקולד מריר בשמנת מתוקה ולשפוך את התמיסה על פרוסות העוגה.
שמועות עיקשות טוענות שגלידת וניל משובחת מעולם לא הזיקה למאפה הזה.


הערה חשובה: אם החלטתם לשנות את טמפרטורת החום, זכרו שהוצאה או הוספה של גחלים אינה משפיעה מיידית על חום הפויקה וכי יש להמתין כחמש דקות לפני פעולה נוספת. אם הפויקה לא מתחמם מספיק, הוסיפו גחלים בהדרגה: במקרה הטוב, הארכתם את זמן האפייה בכמה דקות (במקרה הגרוע העוגה תתפחם).
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח

 עוגת פויקה "שוקו-שטח"

 

עוגת שוקולד בשטח? מי שמע על רעיון כזה? ניסינו. המסקנה היתה חד משמעית: אפיית עוגה בפויקה היא משימה ליחידי סגולה. אחרי כמה פחמים במסווה של עוגת שוקולד הבנו, החבר'ה ואנוכי, שאנחנו לא מאותם יחידי סגולה.

אבל אז צץ רעיון כמעט מהפכני במונחי קולינריה שטחית: תבנית עוגה. אפיית עוגה בתבנית המונחת על תחתית הפויקה מעלה משמעותית את סיכויי הצלחת המתכון ומונעת קרצוף ושפשוף של הפויקה בסוף הבישול. החיסרון היחיד הוא שתבנית אפייה צריך לסחוב. אבל אם כבר טרחתם והבאתם פויקה, מה זה עוד תבנית עוגה.

 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון סירי הפויקה של גורו)

 
¾ כוס שמן ¾ כוס קקאו
½2 כוסות קמח תופח 100 גרם אגוזי מלך
1 שקית אבקת אפייה 1 כוס מים רותחים
4 ביצים 2 ליטר מים רגילים
 1 שקית סוכר וניל / 1 כפית תמצית וניל  תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
2 כוסות סוכר    
       








 

 אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הקמח והמים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבבים שוב.
4. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ושופכים את תערובת העוגה פנימה.
5. מוזגים כ-2 ליטר מים לפויקה ומניחים בחלקו העליון את התבנית הקפיצית, כך שתישען על דופנות הפויקה אך לא תיגע במים שבו. עליה מכסים במכסה הפויקה.
6. את הפויקה מניחים על גחלים לוחשות, ובעזרת את חפירה מכסים גם את המכסה בגחלים. חשוב לשמור על רמת חום נמוכה יחסית, ולהקפיד שהיא תישאר אחידה ויציבה לאורך זמן האפייה. בודקים את העוגה מדי כמה דקות. כאשר קיסם או שיפוד הננעצים במרכזה יוצאים יבשים, זה הזמן להוציאה החוצה (25-30 דקות לערך).

אפשר ורצוי להמיס שוקולד מריר בשמנת מתוקה ולשפוך את התמיסה על פרוסות העוגה.
שמועות עיקשות טוענות שגלידת וניל משובחת מעולם לא הזיקה למאפה הזה.


הערה חשובה: אם החלטתם לשנות את טמפרטורת החום, זכרו שהוצאה או הוספה של גחלים אינה משפיעה מיידית על חום הפויקה וכי יש להמתין כחמש דקות לפני פעולה נוספת. אם הפויקה לא מתחמם מספיק, הוסיפו גחלים בהדרגה: במקרה הטוב, הארכתם את זמן האפייה בכמה דקות (במקרה הגרוע העוגה תתפחם).
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח