מתכון טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 
ראשי >מתכונים>מתכונים לפויקה>טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות בפויקה

טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות

 
זהו המתכון האהוב על מוטק'ה, בכיר המבשלים אצלנו. לא שוויתרתי על השאיפה להביס אותו בתחרות מבשל המנה המגניבה ביותר, אבל גם לי יש את האינטגריטי שלי. כשאנחנו מגיעים לשטח, ורוח הטאג'ין נחה עלינו, אני מפנה בהכנעה את מקום השף, מצדיע לרב המבשלים, ונאלץ לקבל על עצמי בהשלמה את תפקיד הסו-שף.
 

 רשימת קניות:

 
2 ק"ג פרגיות חתוכות לנתחים בגודל של 2X2 ס"מ ½ כפית כמון
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה עם 1 כפית סודה לשתייה ½ כפית קינמון טחון
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות 4 תרמילי הל
1 דלורית גדולה מגולענת אך לא קלופה, חתוכה לקוביות ½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק ½ כפית אבקת צ'ילי
 2 בצלים חתוכים דק 100 גרם חמוציות מיובשות
5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים 100 גרם שקדים מולבנים חצויים
3 כפות שמן כוסברה קצוצה גס
1 כפית דבש קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפיות פפריקה אדומה 1 כוס מים
1 כפית כורכום    
       















 

 אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בפויקה ומקפיצים את פרוסות הבצל עד שהן נעשות שקופות.
2. מוסיפים את פרוסות השום והשקדים הקלופים ומחממים במשך כ-30 שניות נוספות.
3. מוסיפים את נתחי הפרגית ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות.
4. מוסיפים את הגזרים, הדלורית וגרגירי החומוס וממשיכים לערבב במשך שלוש עד חמש דקות נוספות.
5. מוסיפים את שאר הרכיבים למעט הכוסברה, מערבבים היטב ומניחים את הפויקה עם התבשיל להתבשל על אש קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות, עד שגרגירי החומוס מוכנים.
6. כשגרגירי החומוס מוכנים, נותנים לטאג'ין לנוח במשך כמה דקות ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה.
7. המהדרין אוכלים לצד הטאג'ין קוסקוס אסלי של ריטה השכנה, אבל בשטח – גם קוסקוס אינסטנט עושה את העבודה.
 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח

פויקה דגם מס’ 3
479.90
 
פויקה דגם מס’ 4
519.90
 
פויקה דגם מס’ 6
689.90
 

טאג'ין פרגיות, חומוס וחמוציות

 
זהו המתכון האהוב על מוטק'ה, בכיר המבשלים אצלנו. לא שוויתרתי על השאיפה להביס אותו בתחרות מבשל המנה המגניבה ביותר, אבל גם לי יש את האינטגריטי שלי. כשאנחנו מגיעים לשטח, ורוח הטאג'ין נחה עלינו, אני מפנה בהכנעה את מקום השף, מצדיע לרב המבשלים, ונאלץ לקבל על עצמי בהשלמה את תפקיד הסו-שף.
 

 רשימת קניות:

 
2 ק"ג פרגיות חתוכות לנתחים בגודל של 2X2 ס"מ ½ כפית כמון
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו ללילה עם 1 כפית סודה לשתייה ½ כפית קינמון טחון
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות 4 תרמילי הל
1 דלורית גדולה מגולענת אך לא קלופה, חתוכה לקוביות ½ כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק ½ כפית אבקת צ'ילי
 2 בצלים חתוכים דק 100 גרם חמוציות מיובשות
5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים 100 גרם שקדים מולבנים חצויים
3 כפות שמן כוסברה קצוצה גס
1 כפית דבש קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפיות פפריקה אדומה 1 כוס מים
1 כפית כורכום    
       















 

 אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בפויקה ומקפיצים את פרוסות הבצל עד שהן נעשות שקופות.
2. מוסיפים את פרוסות השום והשקדים הקלופים ומחממים במשך כ-30 שניות נוספות.
3. מוסיפים את נתחי הפרגית ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות.
4. מוסיפים את הגזרים, הדלורית וגרגירי החומוס וממשיכים לערבב במשך שלוש עד חמש דקות נוספות.
5. מוסיפים את שאר הרכיבים למעט הכוסברה, מערבבים היטב ומניחים את הפויקה עם התבשיל להתבשל על אש קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות, עד שגרגירי החומוס מוכנים.
6. כשגרגירי החומוס מוכנים, נותנים לטאג'ין לנוח במשך כמה דקות ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה.
7. המהדרין אוכלים לצד הטאג'ין קוסקוס אסלי של ריטה השכנה, אבל בשטח – גם קוסקוס אינסטנט עושה את העבודה.
 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר בישולי הדרך - המדריך המקצועי לבישול בשטח

פויקה דגם מס’ 3
479.90
 
פויקה דגם מס’ 4
519.90
 
פויקה דגם מס’ 6
689.90