מתכון - קדרת נקניקיות מזרח-אירופאית עם לחם כפרי וירקות
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
ראשי >מתכונים>מתכונים לסירים>קדרת נקניקיות מזרח-אירופאית

מתכון לקדרת נקניקיות מזרח-אירופאית

 
קצת סגרירי בחוץ? התעטפו במעיל פליז, שימו על הפדחת כובע צמר, הניחו על שולחן העץ קערת כרוב חמוץ, לחם כפרי כהה, בירת לאגר קרה וקדרת נקניקיות, והזמינו את החורף לסעודה למנה בנוסח אמא רוסיה ושכנותיה.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון הסירים של גורו או מגוון סירי הפויקה של גורו)

 
8 נקניקיות עגל משובחות חתוכות לעיגולים 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה
1 בצל גדול חתוך לטבעות 1/4 כוס שמן
4 שיני שום קלופות ופרוסות 2 כוסות מים
1 פלפל ירוק פרוס לעיגולים מלח
1 פלפל אדום פרוס לעיגולים פלפל שחור
2 עגבניות קלופות ומגולענות חתוכות לקוביות לחם כפרי פרוס לפרוסות עבות
1 בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל)    
       











 

 אופן ההכנה:

1. מחממים סיר או פויקה, מכניסים אליו שמן ובתוכו פרוסות בצל, ומקפיצים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
2. לקראת סוף טיגון הבצל מוסיפים לסיר את שיני השום ומקפיצים במהירות במשך עוד 20-30 שניות.
3. מוסיפים את הפלפלים, העגבניות ותפוחי האדמה ומערבבים היטב.
4. מוזגים את שתי כוסות המים ואת הבירה לתוך הסיר, מוסיפים גם את הפפריקה, אבקת מרק העוף, המלח והפלפל השחור ונותנים לתבשיל להתבשל על אש בינונית במשך כ-15 דקות.
5. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים הכל יחד על אש בינונית במשך 15 דקות נוספות.
6. מגישים עם הלחם הכפרי, לטבילה כדת וכדין.
 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר "פויקה" - המדריך המקצועי לבישול בשטח

מתכון לקדרת נקניקיות מזרח-אירופאית

 
קצת סגרירי בחוץ? התעטפו במעיל פליז, שימו על הפדחת כובע צמר, הניחו על שולחן העץ קערת כרוב חמוץ, לחם כפרי כהה, בירת לאגר קרה וקדרת נקניקיות, והזמינו את החורף לסעודה למנה בנוסח אמא רוסיה ושכנותיה.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון הסירים של גורו או מגוון סירי הפויקה של גורו)

 
8 נקניקיות עגל משובחות חתוכות לעיגולים 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה
1 בצל גדול חתוך לטבעות 1/4 כוס שמן
4 שיני שום קלופות ופרוסות 2 כוסות מים
1 פלפל ירוק פרוס לעיגולים מלח
1 פלפל אדום פרוס לעיגולים פלפל שחור
2 עגבניות קלופות ומגולענות חתוכות לקוביות לחם כפרי פרוס לפרוסות עבות
1 בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל)    
       











 

 אופן ההכנה:

1. מחממים סיר או פויקה, מכניסים אליו שמן ובתוכו פרוסות בצל, ומקפיצים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
2. לקראת סוף טיגון הבצל מוסיפים לסיר את שיני השום ומקפיצים במהירות במשך עוד 20-30 שניות.
3. מוסיפים את הפלפלים, העגבניות ותפוחי האדמה ומערבבים היטב.
4. מוזגים את שתי כוסות המים ואת הבירה לתוך הסיר, מוסיפים גם את הפפריקה, אבקת מרק העוף, המלח והפלפל השחור ונותנים לתבשיל להתבשל על אש בינונית במשך כ-15 דקות.
5. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים הכל יחד על אש בינונית במשך 15 דקות נוספות.
6. מגישים עם הלחם הכפרי, לטבילה כדת וכדין.
 
בתיאבון!
 
מאת: גלעד מאירי, מתוך הספר "פויקה" - המדריך המקצועי לבישול בשטח