עריסה עם קוקלות
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 

עריסה עם קוקלות

 
אין בית טוניסאי שלא מכין עריסה בשבתות חורפיות אבל הסוד שלהם הוא קציצות קוקלה הקטנות והממזריות שיושבות להן בתוך שקית ההפתעות של קוקי.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8 )
 
לעריסה:
300 גרם בשר ראש מוכשר חתוך לקוביות כפית פפריקה
300 גרם בשר שפונדרה מוכשר חתוך לקוביות כף מרק עוף
300 גרם בשר מס 8 [זה שריר] מוכשר חתוך לקוביות כף מלח
1 בצל גדול קצוץ 1 כפית פלפל שחור
1 כוס חיטה. חשוב לשטוף ולסנן 1 כפית כורכום
1 כוס שעועית לבנה (להשרות במשך לילה, לשטוף ולסנן) סילאן
1 כוס גריסי פנינה (לשטוף ולסנן) קישקע שלם
5-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות 2.5 ראשי שום
5 ביצים קשות    
       











 
לקוקלות:
1 שקית קוקי לקציצות הקוקלה אבקת מרק
כוס וחצי סולת מלח פלפל
ביצה עריסה
רבע צרור כוסברה פפריקה
 200 גרם בשר טחון קצת מים
חופן שומן כבש או שומן עוף.    
       






 

 אופן ההכנה:

1. לוקחים בצל גדול קצוץ ומטגנים במעט שמן במשך 3 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בטיגון עד שצבעו משתנה לאפור חום.
2. מוסיפים חמש שיני שום וממשיכים בטיגון יחד עם הבשר במשך חצי דקה.
3. מוסיפים את החיטה. חשוב מאד לשטוף את החיטה לפני, לברור,לשטוף ,לסנן ולהכניס לסיר.כך עושים עם שאר הקטניות (שעועית, גריסים)
4. מוסיפים 7 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
5. מתבלים:
-כף יפה של פפריקה אדומה
-כפית מרק עוף
-כפית כורכום
-כפית מלח
-חצי כפית פלפל שחור
-2 כפות סילאן
לערבב היטב.

6. מוסיפים 2 ראשי שום ששטפנו טוב וקטמנו את הראש. מוסיפים את הביצים הקשות. את תפו"א ואת הקישקע.

ועכשיו לקוקלה:
1. קוקלה היא קציצה לכל דבר, עיקר המילוי שלה זה הסולת, אבל אופן ההכנה שלה זהה להכנת קציצה ולכן לא לשכוח לקצוץ את הכוסברה, את שומן הכבש / עוף, הכמות היא בערך חופן שומן שמוסיפים לבשר הטחון.
אגב למי שלא רוצה לשים שומן כבש או שומן עוף אז אפשר במקום זה לשים 200 גרם בשר פלדה, נתח בשר זה שומני מטבעו.
2. אחרי ששמנו הכל בקערה ,מתבלים.
יש כאלה שאוהבים שהקוקלה סופחת רק את טעם החמין וכאלה שמתבלים עם מלח פלפל פפריקה חריפה. אני לא אוהבת ככה.
אני נותנת לקוקלה שלי טעם ע”י התבלון ומעשירה אותה בנוסף בטעם החמין.
אז התיבול הולך ככה:
-כפית אבקת מרק
-רבע כפית מלח
-קמצוץ פלפל שחור
-כפית עריסה
-כפית פפריקה
-מערבבים את הכל.
3. אם אתם אמיצים, תטעמו את העיסה בקטנה ואם חסר לה נוזלים להוסיף מים בהדרגה. אני בד”כ מוסיפה בין רבע לשליש כוס מים. אני אוהבת את הקוקלה שלי רכה ולא קשה.
אני לוקחת מהעיסה, מרגישה אותה שהמרקם שלה יציב ורך והיא לא מתפרקת.
4. קורצים כדורים ומגלגלים אותם כמו קובה וטיפה לשטח. פותחים את השקית קוקי ומסדרים את הקוקלות בשורה אחת יפה. מגלגלים את השקית כמו צורת נקניק ומסדרים אותה בתוך הסיר אחרי הרתיחה הראשונה.
5. מוסיפים לסיר החמין בסיום הרתיחה הראשונה.
6. אחרי שהכנו את הקוקלה ואת הקישקע, אני שמים את מוח העצם. מנמיכים את האש לאש קטנה. מבשלים עוד עשרים דקות עד חצי שעה.
7. בזמן הזה, חשוב לשים לב שהקטניות שלנו נפתחות וזה אומר שהן שתו מים, לכן יש להוסיף במהלך החצי שעה עוד כוס מים.
8. אחרי חצי שעה בישול, מכבים את האש ומחכים להניח על הפלטה לפני שבת ושהסיר יהיה עליה לפחות 15 שעות או יותר.
לפני שאני הולכת לישון, אני אוהבת להציץ, טועמת קצת ובד"כ מוסיפה חצי כוס מים רותחים, מערבבת, אוטמת שוב והולכת לישון.

 
בתיאבון!
 
מאת: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014

סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
699.90
489.93
 
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
699.90
489.93
 

עריסה עם קוקלות

 
אין בית טוניסאי שלא מכין עריסה בשבתות חורפיות אבל הסוד שלהם הוא קציצות קוקלה הקטנות והממזריות שיושבות להן בתוך שקית ההפתעות של קוקי.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8 )
 
לעריסה:
300 גרם בשר ראש מוכשר חתוך לקוביות כפית פפריקה
300 גרם בשר שפונדרה מוכשר חתוך לקוביות כף מרק עוף
300 גרם בשר מס 8 [זה שריר] מוכשר חתוך לקוביות כף מלח
1 בצל גדול קצוץ 1 כפית פלפל שחור
1 כוס חיטה. חשוב לשטוף ולסנן 1 כפית כורכום
1 כוס שעועית לבנה (להשרות במשך לילה, לשטוף ולסנן) סילאן
1 כוס גריסי פנינה (לשטוף ולסנן) קישקע שלם
5-4 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות 2.5 ראשי שום
5 ביצים קשות    
       











 
לקוקלות:
1 שקית קוקי לקציצות הקוקלה אבקת מרק
כוס וחצי סולת מלח פלפל
ביצה עריסה
רבע צרור כוסברה פפריקה
 200 גרם בשר טחון קצת מים
חופן שומן כבש או שומן עוף.    
       






 

 אופן ההכנה:

1. לוקחים בצל גדול קצוץ ומטגנים במעט שמן במשך 3 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בטיגון עד שצבעו משתנה לאפור חום.
2. מוסיפים חמש שיני שום וממשיכים בטיגון יחד עם הבשר במשך חצי דקה.
3. מוסיפים את החיטה. חשוב מאד לשטוף את החיטה לפני, לברור,לשטוף ,לסנן ולהכניס לסיר.כך עושים עם שאר הקטניות (שעועית, גריסים)
4. מוסיפים 7 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
5. מתבלים:
-כף יפה של פפריקה אדומה
-כפית מרק עוף
-כפית כורכום
-כפית מלח
-חצי כפית פלפל שחור
-2 כפות סילאן
לערבב היטב.

6. מוסיפים 2 ראשי שום ששטפנו טוב וקטמנו את הראש. מוסיפים את הביצים הקשות. את תפו"א ואת הקישקע.

ועכשיו לקוקלה:
1. קוקלה היא קציצה לכל דבר, עיקר המילוי שלה זה הסולת, אבל אופן ההכנה שלה זהה להכנת קציצה ולכן לא לשכוח לקצוץ את הכוסברה, את שומן הכבש / עוף, הכמות היא בערך חופן שומן שמוסיפים לבשר הטחון.
אגב למי שלא רוצה לשים שומן כבש או שומן עוף אז אפשר במקום זה לשים 200 גרם בשר פלדה, נתח בשר זה שומני מטבעו.
2. אחרי ששמנו הכל בקערה ,מתבלים.
יש כאלה שאוהבים שהקוקלה סופחת רק את טעם החמין וכאלה שמתבלים עם מלח פלפל פפריקה חריפה. אני לא אוהבת ככה.
אני נותנת לקוקלה שלי טעם ע”י התבלון ומעשירה אותה בנוסף בטעם החמין.
אז התיבול הולך ככה:
-כפית אבקת מרק
-רבע כפית מלח
-קמצוץ פלפל שחור
-כפית עריסה
-כפית פפריקה
-מערבבים את הכל.
3. אם אתם אמיצים, תטעמו את העיסה בקטנה ואם חסר לה נוזלים להוסיף מים בהדרגה. אני בד”כ מוסיפה בין רבע לשליש כוס מים. אני אוהבת את הקוקלה שלי רכה ולא קשה.
אני לוקחת מהעיסה, מרגישה אותה שהמרקם שלה יציב ורך והיא לא מתפרקת.
4. קורצים כדורים ומגלגלים אותם כמו קובה וטיפה לשטח. פותחים את השקית קוקי ומסדרים את הקוקלות בשורה אחת יפה. מגלגלים את השקית כמו צורת נקניק ומסדרים אותה בתוך הסיר אחרי הרתיחה הראשונה.
5. מוסיפים לסיר החמין בסיום הרתיחה הראשונה.
6. אחרי שהכנו את הקוקלה ואת הקישקע, אני שמים את מוח העצם. מנמיכים את האש לאש קטנה. מבשלים עוד עשרים דקות עד חצי שעה.
7. בזמן הזה, חשוב לשים לב שהקטניות שלנו נפתחות וזה אומר שהן שתו מים, לכן יש להוסיף במהלך החצי שעה עוד כוס מים.
8. אחרי חצי שעה בישול, מכבים את האש ומחכים להניח על הפלטה לפני שבת ושהסיר יהיה עליה לפחות 15 שעות או יותר.
לפני שאני הולכת לישון, אני אוהבת להציץ, טועמת קצת ובד"כ מוסיפה חצי כוס מים רותחים, מערבבת, אוטמת שוב והולכת לישון.

 
בתיאבון!
 
מאת: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014

סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
699.90
489.93
 
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
699.90
489.93