חמין מרוקאי
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

לקוחות יקרים, שימו לב:
בעקבות התפשטות נגיף הקורונה ושגרת החיים הזמנית הנובעת ממנה, פעילות האתר תתעכב עד להודעה חדשה.
ניתן עדיין לבצע הזמנות והן לא יחוייבו עד לשעת שליחת המוצר לביתכם.
מודים על סבלנותכם ומאחלים רק בריאות,
צוות גורו


 

חמין מרוקאי

 
החמין המרוקאי עובר מדורי דורות, מאם לביתה, מסבתא לנכדתה, מדודה לאחייניתה. הבעיה בהכנת החמין המרוקאי, אם להודות על האמת, היא שאין כמויות מסודרות כי אצל המרוקאיות של פעם, כששואלים כמה לשים, הן עונות "ככה וככה" עם נימת צליל כלפי מעלה. לעומת זאת, ככל שהחמין האשכנזי הפך להיות פופולרי, כך גם החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולריים שיש ובעיקר בזכות שקיות החיטה הסודיות שהיו מחביאים בתוך הסיר עד להגשת המנות לסועדים. החמין המרוקאי, גם בהגשה שלו וגם בהכנה שלו. ההכנה מאד קלה. הנה גרסתה של יונית צוקרמן - גרסה שאין מרוקאי שלא מתעלף עם הטעימה הראשונה.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8)

 
חצי קילו חומוס (מושרה במים חמים יום קודם) 4 רגלי עגל / פרה
5 תפוחי אדמה קלופים ראש שום קלוף ומופרד לשיניים
5 ביצים קשות עוד 6 שיני שום
כוס אורז תבלינים: מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, ראסל אל חנות
כוס חיטה כוסברה
חצי קילו בשר שריר חתוך לקוביות פטרוזליה
חצי קילו בשר טחון מסחאן








 

 אופן ההכנה:

א. הכנת החומוס, הבשר ותפו"א:
1.
שמים את החומוס בסיר, יחד עם שיני השום מראש שום השלם.
2. שמים מעל תבלינים לפי הסדר הבא:
-כף וחצי גדושה פפריקה
-4 כפות שמן
-כפית מרק עוף
-קצת מל
קצת ופלפל שחור (זוכרים שאמרנו "ככה וככה"?)
-ורבע כפית כורכום.
3. מערבבים היטב ומניחים מעל החומוס המתובל את קוביות הבשר ואת חמשת תפוחי האדמה הקלופים.

ב. הכנת האורז בשקית קוקי:
1. לוקחים 4 שיני שום ורבע חבילה של כוסברה, קוצצים קטן קטן ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים כוס אורז לבן עם 2 כפות שמן, 1/4 כפית כורכום, 3/4 כפית מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. סוגרים את השקית היטב מלמעלה ומחוררים את השקית מכמה כיוונים בכדי שהנוזלים יכנסו ומניחים על החומוס המתובל בין הביצים, הבשר ותפוחי האדמה.

ג. הכנת שקית החיטה:
1. משרים כוס חיטה במים למשך עשרים דקות, שוטפים ומסננים.
2. שמים בקערה כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 5 שיני שום וכוס וחצי מים.
3. מעבירים הכל לשקית, קושרים ומערבבים טוב, מניחים את השקית מעל החומוס המתובל.

ד. הכנת שקית קציצות בקר:
1. לוקחים חצי קילו בשר טחון, רבע צרור כוסברה רבע צרור פטרוזליה קצוצה, בצל שלם מגורד בפומפיה, ביצה אחת, כף פירורי לחם, כפית ראסל אל חנות, מלח, פלפל לפי הטעם וכף שמן.
2. מערבבים הכל יחד בקערה ומעבירים לתוך שקית קוקי. מגלגלים את השקית כמו נקניק עבה, כדי שיהיה בצורת רולדה שמנמנה ומניחים בסיר. במקום שנשאר בסיר, מוסיפים את עצמות הרגל.
3. ממלאים מים שיכסה את גובה תכולת הסיר בעוד חצי ס"מ. מבשלים 40 דקות על אש קטנה ומעבירים לפלטה לשנת לילה של לפחות 15 שעות.
4. לפני ההגשה, מוציאים כל חלק מהחמין ומניחים בקערת הגשה גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח את החלק האהוב עליו.

בתיאבון!
 
מאת: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014

סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
699.90
 
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
699.90
 

חמין מרוקאי

 
החמין המרוקאי עובר מדורי דורות, מאם לביתה, מסבתא לנכדתה, מדודה לאחייניתה. הבעיה בהכנת החמין המרוקאי, אם להודות על האמת, היא שאין כמויות מסודרות כי אצל המרוקאיות של פעם, כששואלים כמה לשים, הן עונות "ככה וככה" עם נימת צליל כלפי מעלה. לעומת זאת, ככל שהחמין האשכנזי הפך להיות פופולרי, כך גם החמין המרוקאי תפס את מקומו והפך לאחד הפופולריים שיש ובעיקר בזכות שקיות החיטה הסודיות שהיו מחביאים בתוך הסיר עד להגשת המנות לסועדים. החמין המרוקאי, גם בהגשה שלו וגם בהכנה שלו. ההכנה מאד קלה. הנה גרסתה של יונית צוקרמן - גרסה שאין מרוקאי שלא מתעלף עם הטעימה הראשונה.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8)

 
חצי קילו חומוס (מושרה במים חמים יום קודם) 4 רגלי עגל / פרה
5 תפוחי אדמה קלופים ראש שום קלוף ומופרד לשיניים
5 ביצים קשות עוד 6 שיני שום
כוס אורז תבלינים: מרק עוף, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, ראסל אל חנות
כוס חיטה כוסברה
חצי קילו בשר שריר חתוך לקוביות פטרוזליה
חצי קילו בשר טחון מסחאן








 

 אופן ההכנה:

א. הכנת החומוס, הבשר ותפו"א:
1.
שמים את החומוס בסיר, יחד עם שיני השום מראש שום השלם.
2. שמים מעל תבלינים לפי הסדר הבא:
-כף וחצי גדושה פפריקה
-4 כפות שמן
-כפית מרק עוף
-קצת מל
קצת ופלפל שחור (זוכרים שאמרנו "ככה וככה"?)
-ורבע כפית כורכום.
3. מערבבים היטב ומניחים מעל החומוס המתובל את קוביות הבשר ואת חמשת תפוחי האדמה הקלופים.

ב. הכנת האורז בשקית קוקי:
1. לוקחים 4 שיני שום ורבע חבילה של כוסברה, קוצצים קטן קטן ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים כוס אורז לבן עם 2 כפות שמן, 1/4 כפית כורכום, 3/4 כפית מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. סוגרים את השקית היטב מלמעלה ומחוררים את השקית מכמה כיוונים בכדי שהנוזלים יכנסו ומניחים על החומוס המתובל בין הביצים, הבשר ותפוחי האדמה.

ג. הכנת שקית החיטה:
1. משרים כוס חיטה במים למשך עשרים דקות, שוטפים ומסננים.
2. שמים בקערה כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 5 שיני שום וכוס וחצי מים.
3. מעבירים הכל לשקית, קושרים ומערבבים טוב, מניחים את השקית מעל החומוס המתובל.

ד. הכנת שקית קציצות בקר:
1. לוקחים חצי קילו בשר טחון, רבע צרור כוסברה רבע צרור פטרוזליה קצוצה, בצל שלם מגורד בפומפיה, ביצה אחת, כף פירורי לחם, כפית ראסל אל חנות, מלח, פלפל לפי הטעם וכף שמן.
2. מערבבים הכל יחד בקערה ומעבירים לתוך שקית קוקי. מגלגלים את השקית כמו נקניק עבה, כדי שיהיה בצורת רולדה שמנמנה ומניחים בסיר. במקום שנשאר בסיר, מוסיפים את עצמות הרגל.
3. ממלאים מים שיכסה את גובה תכולת הסיר בעוד חצי ס"מ. מבשלים 40 דקות על אש קטנה ומעבירים לפלטה לשנת לילה של לפחות 15 שעות.
4. לפני ההגשה, מוציאים כל חלק מהחמין ומניחים בקערת הגשה גדולה במרכז השולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח את החלק האהוב עליו.

בתיאבון!
 
מאת: יונית צוקרמן, מתוך המגזין עיתונאוכל, גליון 5, דצמבר 2014

סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כתום
699.90
 
סיר כיפתי אובלי אמייל 8 - כחול
699.90