מתכון מרק עגבניות עם קרוטוני פרמזן
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   
ראשי >מתכונים>מתכונים לסירים>מרק עגבניות עם קרוטוני פרמזן

מתכון מרק עגבניות עם קרוטוני פרמז'ן

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון הסירים של גורו)

 
1 כף חמאה 2 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק
1 כף שמן זית 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 שן שום כתושה 1/3 כוס שמנת
1 בצל בינוני, קצוץ דק פלפל - לפי הטעם
2 גזרים קלופים, פרוסות דקות מלח - לפי הטעם
1 כף גדושה של רסק עגבניות 1/2 בגט פרוס בינוני
8-10 עגבניות בינוניות בשלות שלמות וקלופות 1/2 כוס פרמזן מגורד
600-700 סמ"ק ציר עוף או ירקות שום כתוש (אופציה לשיפור הטעם)
1/2 כוס מים שמן זית
       













 

 אופן ההכנה:

1. להשרות את העגבניות דקה במים כמעט רותחים. חריץ היקפי עדין לפני ההשריה יקל על הקילוף.
2. להמיס בסיר אמייל על חום בינוני את החמאה ושמן הזית.
3. להוסיף את הבצל, שום והגזר.
4. לערבב תוך בישול כחמש דקות, עד שהירקות יחלו להתרכך.
5. להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב היטב. לבשל עוד 2-3 דקות.
6. להוסיף את העגבניות שלמות, ציר, מים והפטרוזיליה. להמשיך לבחוש.
7. . להביא לרתיחה ולהנמיך לחום נמוך. לכסות את הסיר ולבשל עוד 15 דקות.
8. לאחר שכל הרכיבים רכים, מרסקים בסיר בעזרת 'בלנדר מוט' - לא יותר מידי כדי לשמור על הטקסטורה של העגבניות. אם אין בלנדר אפשר לקצץ מראש את העגבניות לקוביות בגודל בינוני.
לחילופין אפשר להעביר את תכולת הסיר לבלנדר שולחני.
זהירות! הנוזלים חמים, יש להשתמש בבלנדר בזהירות.

9. בסיום הריסוק להוסיף את השמנת, מלח ופלפל לפי הטעם ואת הבזיליקום.
10. מסיימים עם בישול על אש נמוכה עוד 5 דקות.

הכנת הקרוטונים:

1. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית ושום כתוש. על מחבת אמייל שמים ערמות קטנות של גבינת פרמזן. מעל כל ערמה מניחים פרוסה של בגט.
2. מחממים את המחבת לחום בינוני ובעזרת מרית לוחצים בעדינות על כל פרוסה בעוד הגבינה מומסת לתוך וסביב הפרוסה. הופכים וצורבים את הצד השני של כל פרוסה.
מגישים בקעריות מחוממות עם הקרוטונים בצד או על המרק. אפשר לקשט במעט בזיליקום טרי.

בתיאבון!
 

מתכון מרק עגבניות עם קרוטוני פרמז'ן

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש במגוון הסירים של גורו)

 
1 כף חמאה 2 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק
1 כף שמן זית 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 שן שום כתושה 1/3 כוס שמנת
1 בצל בינוני, קצוץ דק פלפל - לפי הטעם
2 גזרים קלופים, פרוסות דקות מלח - לפי הטעם
1 כף גדושה של רסק עגבניות 1/2 בגט פרוס בינוני
8-10 עגבניות בינוניות בשלות שלמות וקלופות 1/2 כוס פרמזן מגורד
600-700 סמ"ק ציר עוף או ירקות שום כתוש (אופציה לשיפור הטעם)
1/2 כוס מים שמן זית
       













 

 אופן ההכנה:

1. להשרות את העגבניות דקה במים כמעט רותחים. חריץ היקפי עדין לפני ההשריה יקל על הקילוף.
2. להמיס בסיר אמייל על חום בינוני את החמאה ושמן הזית.
3. להוסיף את הבצל, שום והגזר.
4. לערבב תוך בישול כחמש דקות, עד שהירקות יחלו להתרכך.
5. להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לערבב היטב. לבשל עוד 2-3 דקות.
6. להוסיף את העגבניות שלמות, ציר, מים והפטרוזיליה. להמשיך לבחוש.
7. . להביא לרתיחה ולהנמיך לחום נמוך. לכסות את הסיר ולבשל עוד 15 דקות.
8. לאחר שכל הרכיבים רכים, מרסקים בסיר בעזרת 'בלנדר מוט' - לא יותר מידי כדי לשמור על הטקסטורה של העגבניות. אם אין בלנדר אפשר לקצץ מראש את העגבניות לקוביות בגודל בינוני.
לחילופין אפשר להעביר את תכולת הסיר לבלנדר שולחני.
זהירות! הנוזלים חמים, יש להשתמש בבלנדר בזהירות.

9. בסיום הריסוק להוסיף את השמנת, מלח ופלפל לפי הטעם ואת הבזיליקום.
10. מסיימים עם בישול על אש נמוכה עוד 5 דקות.

הכנת הקרוטונים:

1. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית ושום כתוש. על מחבת אמייל שמים ערמות קטנות של גבינת פרמזן. מעל כל ערמה מניחים פרוסה של בגט.
2. מחממים את המחבת לחום בינוני ובעזרת מרית לוחצים בעדינות על כל פרוסה בעוד הגבינה מומסת לתוך וסביב הפרוסה. הופכים וצורבים את הצד השני של כל פרוסה.
מגישים בקעריות מחוממות עם הקרוטונים בצד או על המרק. אפשר לקשט במעט בזיליקום טרי.

בתיאבון!