מתכון באחש בוכרי
יש לך 0 מוצרים בסל הקניות
      משלוח חינם מ־199 ₪ שלום  אורח/ת | התחבר | משתמש חדש |     0
ראשי   |   אודות   |   אחריות   |   יצירת קשר   |   מדיניות ביטול / החלפת מוצרים   |   רשימת משווקים
   

מתכון באחש בוכרי

 
בעדה הבוכרית יש מאכלים שהחג אינו שלם בלעדיהם. אחד מהם הוא הבאחש הבוכרי שבדרך מסורתית מכינים אותו מכבד של עגל. הבאחש החגיגי שלנו הוא קלילי יותר, זריז יותר ופשוט יותר להכנה.  הוא מתובל בתערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של תבליני פרג. ועוד, שהוא מוכן מפילה עוף.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8)
 
500 גרם פילה עוף נקי קצוץ לקוביות של 2 ס"מ ½ חבית כוסברה קצוצה דק
50 גרם שומן כבש מגורד על פומפיה 2 כוסות אורז עגול לבן שטוף היטב
1 בצל קצוץ דק 1 כוס תערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של תבליני פרג
       





 

 אופן ההכנה:

1. סוגרים בטיגון קל את נתחי העוף בסיר, מוציאים ומניחים בצלחת.
2. מאדים את הבצל בשומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (הוסיפו עוד חצי חבילה אם אתם אוהבים את הטעם) ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים 3 כוסות מים קרים, ומבשלים ברתיחה עדינה משך 10 דקות לפחות על מנת לקבל מרק סמיך של בצל וכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ואחר כך מוסיפים את האורז הלבן. אם המים לא מספיקים, מכסים במים רותחים כמעט עד לכיסוי של תכולת הסיר.
4. מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד 45 דקות. בודקים שהאורז פריך ומוכן ומכבים את האש.
5. מוסיפים את תערובת "השקדים והשמיר" של תבליני פרג ומכסים את הסיר משך חצי שעה לפחות עד ההגשה.
בתיאבון!
 
מאת: 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל

מתכון באחש בוכרי

 
בעדה הבוכרית יש מאכלים שהחג אינו שלם בלעדיהם. אחד מהם הוא הבאחש הבוכרי שבדרך מסורתית מכינים אותו מכבד של עגל. הבאחש החגיגי שלנו הוא קלילי יותר, זריז יותר ופשוט יותר להכנה.  הוא מתובל בתערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של תבליני פרג. ועוד, שהוא מוכן מפילה עוף.
 

 רשימת קניות:

(מומלץ להשתמש בסיר כיפתי אובלי אמייל 8)
 
500 גרם פילה עוף נקי קצוץ לקוביות של 2 ס"מ ½ חבית כוסברה קצוצה דק
50 גרם שומן כבש מגורד על פומפיה 2 כוסות אורז עגול לבן שטוף היטב
1 בצל קצוץ דק 1 כוס תערובת מוכנה "שקדים ושמיר" של תבליני פרג
       





 

 אופן ההכנה:

1. סוגרים בטיגון קל את נתחי העוף בסיר, מוציאים ומניחים בצלחת.
2. מאדים את הבצל בשומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (הוסיפו עוד חצי חבילה אם אתם אוהבים את הטעם) ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים 3 כוסות מים קרים, ומבשלים ברתיחה עדינה משך 10 דקות לפחות על מנת לקבל מרק סמיך של בצל וכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ואחר כך מוסיפים את האורז הלבן. אם המים לא מספיקים, מכסים במים רותחים כמעט עד לכיסוי של תכולת הסיר.
4. מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד 45 דקות. בודקים שהאורז פריך ומוכן ומכבים את האש.
5. מוסיפים את תערובת "השקדים והשמיר" של תבליני פרג ומכסים את הסיר משך חצי שעה לפחות עד ההגשה.
בתיאבון!
 
מאת: 'ספר אוכל - תשרי' באדיבות עיתונאוכל